Megvan az állami elektromos autók flottakezelője

A Mercarius Flottakezelő Kft. nyerte el az e-Mobi Elektromobilitás Nonprofit Kft. által 83 darab tisztán elektromos autó teljes körű flottarendszerű üzemeltetésére kiírt nyílt közbeszerzést. Az eredményt az ajánlatkérő tette közzé a Közbeszerzési Értesítőben.
Németh Géza, 2018. március 8. csütörtök, 17:15
Fotó: Napi.hu

A február 13-án megkötött szerződés keretösszege 96 millió forint. A nyertes feladata a casco és a kötelező biztosítás ügyintézése, a téli-nyári gumicserék szervezése, a gumiabroncsok karbantartása, javítása, a kocsik karbantartása, javítás esetén csereautó biztosítása, assistance-szolgáltatás, továbbá az adminisztratív teendők elvégzése.

Indult még a tenderen, de nem nyert a Porsche Lízing és Szolgáltató Kft., míg a LeasePlan Hungaria Zrt. ajánlata érvénytelen lett.

A kormány múlt év végén rendeletben írta elő azt, hogy az elektromibilitás hazai elterjesztésének közfeladatait az e-Mobi Elektromobilitás Nonprofit Kft. lássa el. Ebbe beletartozik a saját töltőhálózat kiépítése, egyes költségvetési szervek elektromos autó beszerzéseinek segítése, illetve az egyes töltőhálózatok közti átjárhatóságot biztosító elszámolóház létrehozása.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

RealMan, 2018.03.08 20:32

A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html