Megvan az első újranyitó Michelin-csillagos magyar étterem

A magyarországi Michelin-csillagos éttermek közül elsőként a Stand Étterem nyitja meg a napokban a foglalási rendszerét, és a tervek szerint június 16-tól ismét nyitva tart - tudta meg a Dining Guide.
Domokos László, 2020. május 26. kedd, 16:20
Fotó: Stocksnap - Képünk illusztráció.

Hivatalosan még nem dördült el a startpisztoly a beltéri helyiségek újranyitásához, de ezen a héten számítani lehet a teljes feloldás kihirdetésére Budapesten is. A hazai csillagos éttermek közül többen is készülődnek a restarthoz.

A magyarországi Michelin-csillagos helyek közül elsőként a Stand nyitja meg néhány napon belül a foglalási rendszerét - írta a portál. Így ha a járványhelyzet nem írja újra a forgatókönyvet, június 16-tól ismét nyitva tart a Székely Mihály utcai étterem, a korábbinál szűkebb nyitvatartással és kevesebb asztallal.

A körkép szerint az idén tízéves "csillagszületésnapját" ünneplő Costes, valamint a Costes Downtown újranyitása a jelek szerint egyelőre várat magára, utóbbi pedig egy hotel éttermeként igen kiszolgáltatott a nemzetközi turizmus újjáéledésének is.

A két Michelin-csillagos Onyx kapcsán Niszkács Anna tulajdonos a közelmúltban azt mondta, hogy őszig nem tervezik újranyitni az éttermet, a jelenlegi korlátozásokkal ugyanis nem látják biztosíthatónak az étterem adta élményt.

A Borkonyha nyitása egyelőre várat magára, addig a szomszédos Textúra Étterem teraszára nyit újra (május 29-én), és egy Borkonyha-degusztációs menüvel kedveskednek a törzsvendégeknek. A Dining Guide szerint a Babel okozhat még meglepetéseket júniusban.

HOZZÁSZÓLÁSOK