A 43 éves Radovan Jelasity 2011. június 1-jén csatlakozik az Erste Bank Hungary Zrt. vezetőségéhez, és a magyar hatóságok engedélyét követően a bank elnök-vezérigazgatói, valamint pénzügyi igazgatói pozícióját tölti be - közölte a társaság. Radovan Jelasity Papp Editet váltja, aki februárban újabb szakmai kihívások keresésével indokolta távozását a pénzintézet éléről 2011. május 31-ével.

A magyar állampolgár Jelasity szakmai pályafutása során kereskedelmi bankoknál és felügyeleti szerveknél egyaránt széleskörű tapasztalatokat szerzett - derül ki a közleményből.

Radovan Jelasity a Szerb Nemzeti Bank elnökeként tevékenykedett 2004 és 2010 között, ezt megelőzően négy éven át a szerb jegybank alelnöki posztját töltötte be. Jegybankárként fontos szerepet játszott a szerb bankszektor és biztosítási piac konszolidálásában, valamint a szabályozói és felügyeleti szervek megerősítésében, továbbá kulcsszerepet töltött be Szerbia nemzetközi pénzügyi intézményekkel folytatott tárgyalásain. A szerb bankrehabilitációs ügynökség alelnökeként közreműködött a bankrendszer átszervezésében, és számos nagybank privatizációs folyamatának elindításában. Ezt megelőzően Frankfurtban a McKinsey&Company kötelékében németországi, lengyelországi és bulgáriai banki projektekben vett részt. Banki pályafutását a frankfurti Deutsche Banknál kezdte, ahol négy éven át Kelet-Közép-Európáért felelős területi vezetőként dolgozott.

A bajai születésű Radovan Jelasity Budapesten járt középiskolába. A chicagói Illinois Egyetem pénzügyi szakán szerzett MBA fokozatot a Belgrádi Egyetem közgazdasági diplomája után.