Baranyay László elnök-vezérigazgató 1993-tól közel 9 évig már dolgozott a fejlesztési banknál különböző munkakörökben, ez alatt az időszak alatt, 2001. szeptember 24. és 2002. május 30. között a bank elnök-vezérigazgatója volt. Posztjáról az akkor megalakult új kormány visszahívta, majd az MFB Zrt. Igazgatósága rendkívüli felmondással 2002. június 24-én megszüntette munkaviszonyát is, amelyet a Magyar Köztársaság Legfelsőbb Bírósága jogerősen törvényellenesnek ítélt - emlékeztet közleményében a minisztérium.

Erős János, a bank korábbi vezérigazgatója ez év május 7-én ajánlotta fel lemondását az új kormány illetékes miniszterének, Erős János közös megegyezéssel távozott az MFB éléről.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) közleménye szerint az igazgatóság és felügyelő bizottság új tagjait is kinevezték azt követően, hogy a miniszter visszahívta a két testület korábbi tagjait.

A fejlesztési tárca közleménye kiemeli: a minisztérium az MFB Zrt. új vezetésétől elvárja, hogy "objektív következetességgel tekintse át a bank korábbi működését, tárja fel és a lehető leggyorsabban orvosolja a fellelt problémákat, tegye hatékonnyá, takarékossá és átláthatóvá a rábízott vagyon működését és működtetését."

A közlemény alapján az NFM további elvárása, hogy az egységes ágazati vagyonpolitikában az MFB Zrt. váljon a hazai gazdaság motorjává, legyen aktív részese a gazdaság helyreállításának, megújításának és fejlesztésének.