Megvannak a számok, ennyi lesz a bankadó!

Mintegy 120 milliárd forinttal növelné a bankok adóterheit a kormány által tervezett banki különadó, a biztosítók 36 milliárdot tolnának be az államkasszába - erősítették meg piaci források az MR1 Kossuth rádió értesülését.
NAPI, 2010. június 22. kedd, 11:48
Fotó:

Több piaci forrás is megerősítette az MR1 Kossuth Rádió ma reggeli értesülését, amely szerint a szereplők már szembesültek azzal, hogyan oszlana meg a bankadó tételesen a pénzügyi szektor szereplői között.

A tervezett számok szerint a bankoknak a jelenlegi szabályozás szerint is fizetendő 13 milliárdos különadó mellé 120 milliárd forintot kellene még az idén befizetniük.

A biztosítótársaságoknak 36 milliárd forint befizetésére kötelezné a tervezet.

A maradék mintegy 30 milliárd forintos összegen a pénzügyi szféra többi szereplője osztozna.

A Magyar Fejlesztési Banknak 5 milliárd forint extra befizetéssel kellene hizlalni a büdzsét, a pénzügyi vállalkozások, faktoringcégek 12,5 milliárdot adnának.

A szövetkezeti hitelintézeteket 6,1 milliárdos extra befizetés terhelnék, a pénzügyi közvetítő társaságokat 3,2 milliárd forinttal.

A befektetési alapkezelőknek 2,2 milliárd forintot kellene az adó keretei között befizetniük a közösbe, a befektetési szolgáltatóknak összesen 1,1 milliárdot.

Az adó nem kerülné el a Budapesti Értéktőzsdét sem, mintegy 200 millió forintos befizetési kötelezettség terhelné a társaságot.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

megalodon, 2010.06.23 11:04

Hungarian banks operate with massive margins, so they will loose only max 50% of their profit despite the very significant future taxation... In England banks seems to be in a much worse position due to lower margins.... Mr Csányi (otp chief) and Mr. Járai (CIG insurance) has very good connections in government so the "soup is not that hot"...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

georg1945, 2010.06.23 10:16

Right, it is concealed only that there is national bankruptcy in England?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html