Megveszi a Díjbeszedőt az FHB és a Posta

Szándéknyilatkozatot írt alá az FHB Jelzálogbank Nyrt. a Díjbeszedő Holding Zrt. több mint 76 százalékos tulajdonrészének megvásárlásáról - jelentette be a bank.
Beke Károly, 2013. május 14. kedd, 15:49
Fotó: Napi.hu

Az FHB még április végén írt alá szándéknyilatkozatot a Díjbeszedő részvényeseivel exkluzív hosszútávú stratégiai együttműködésről, illetve a cég többségi tulajdonrészének megvásárlásáról. Az FHB által felkínált lehetőséggel élve a szándéknyilatkozathoz csatlakozott stratégiai partnerként a Magyar Posta Zrt.

A szándéknyilatkozat alapján a Magyar Posta, az FHB akik meg kívánják vásárolni a DBH részvényeit és a DBH középtávú és opcionálisan meghosszabbítható mindhárom cégcsoport társaságait magában foglaló stratégiai partnerséget alakítanak ki - áll a közleményben.

A DBH és leányvállalatainak pénzügyi, jogi és informatikai átvilágítása ,valamint a további tárgyalások után a végleges szerződéseket várhatóan 2013 nyarán írják alá a felek. Mindhárom fél megállapodott abban, hogy a tranzakció jelen fázisában az ügylet egyéb részleteit üzleti titokként kezelik, és arról a tranzakció lezárása után adnak részletes tájékoztatást.

HOZZÁSZÓLÁSOK