Koronavírus: fontos döntés született a közművekkel kapcsolatban

Saját hatáskörben dönthetnek a villamosenergia- és földgáz-szolgáltatók, hogy a járványra való tekintettel elvégzik-e az ütemezett, személyes találkozással járó munkákat - erről döntött a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH).
Szász Péter, 2020. december 22. kedd, 11:43
Fotó: Reuters

A hivatal szerint az újból elrendelt veszélyhelyzet alatt nem szükséges a kötelező leállás, mivel a szolgáltatók rendelkeznek a biztonságos munkavégzéshez szükséges védőfelszerelésekkel.

A koronavírus okozta járványügyi kockázatok kezelése érdekében a MEKH a tavaszi veszélyhelyzet időszaka alatt mentesítette az engedélyeseket a fogyasztásmérő berendezések leolvasásának, valamint az ütemterv alapján esedékes hitelesítési mérőcserék elvégzése alól, és kötelezte a szolgáltatókat a feladatok átütemezésére.

Amennyiben a szolgáltató a helyszíni, személyes találkozókkal járó munkák átmeneti szüneteltetéséről dönt, úgy köteles erről a hivatalt 24 órán belül értesíteni. A tevékenység felfüggesztése kizárólag a MEKH értesítését követően lehetséges - írja a MEKH

HOZZÁSZÓLÁSOK