Mekkora a létszámhiány a Postánál? Kiderült!

Egy parlamenti válaszból kiderült, hány ember hiányzik a Magyar Posta Zrt.-től, valamint mennyit keres egy postai kézbesítő.
Domokos László, 2018. január 8. hétfő, 19:39
Fotó: Napi.hu

A Magyar Posta Zrt. munkaerőhiánya a 2017 első kilenc hónapjában a tervezetthez 743,2 fő volt, amely jelentős részben a logisztikai területet érintette - válaszolta Fónagy János NFM-államtitkár Szakács László MSZP-s képviselő írásbeli kérdésére.

A cég adatai azt mutatják, hogy az utóbbi időszakban sikerült mérsékelni a munkaerő elvándorlását, és megfordulni látszik a negatív trend. Ez többek közt a 2017-es a korábbiakhoz képest igen jelentős keresetnövekedésnek is köszönhető - fogalmazott Fónagy.

Legutóbb novemberben nem árulta el a cég, hogy betöltetlen álláshelyük van. Akkor úgy fogalmaztak, hogy a futárcégekhez hasonlóan nehezen találnak munkaerőt; a toborzás az ország nyugati részén és a központi régióban a legnehezebb.

A mai parlamenti válaszból az is kiderül, mennyit keresnek a kézbesítők. Eszerint egy postai kézbesítő bére 2017 első tizenegy hónapjában átlagosan bruttó 193 ezer forint volt.

A 2017 februárjában aláírt, három évre szóló, összesen 32 százalékos bérfejlesztési megállapodás a múlt évre átlagosan 14 százalékos emelést hozott a postai munkavállalóknak, de egyes területek munkatársai - ilyen a logisztika - összességében 25 százalékos béremelést kaptak. A bérfejlesztési program folytatódik, a változások pedig elsősorban az alacsonyabb keresetűeket érintik - derül ki a válaszból.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Bahnsteig_Eins, 2018.01.08 22:27

Most, hogy lelépett 1-2 millió munkavállaló, Orbán és féleszű nyugger szavazói a béremelkedést skandálják mint sikerpropagandát... Csak az nem fér a fejükbe hogy a nyugdíjukat miért nem emeli ugyanúgy boxos királyuk, az idiótáknak...

Ha ha ha
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

tarosPifta, 2018.01.08 22:14

Rohadék egy cég ez. Drága, lassú, és nem fizeti meg rendesen a melósait. A vezetőkre jut bőven, de aki dolgozik az meggebed és alig keres. Bruttó 193 000 huf, ez még ebben a kib@szott országban is gyalázat.
Cikk az átlagfizetésekről 2017. 05. 19-én: Már majdnem nettó 200 ezer az országos átlagkereset. 2017. márciusban a bruttó átlagkereset 298 300 forint volt, 12,8 százalékkal magasabb, mint egy évvel korábban ? írta a KSH.
---------------------
És ez a lassú, a leveleket patakokba dobó vagy zsákokban a pincékben hagyó cég még emeli az amúgy is drága árait.
kibaxott magyar valóság
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

terabit, 2018.01.08 20:15

743,2 - azaz hétszáz-negyvenhárom egész kettő fő?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html