Közel ezer informatikai (it) szakember bevonásával készített felmérést a No Fluff Jobs állásportál, akik azzal forradalmasítják az IT-toborzást, hogy hirdetőiknek kötelezővé tették a fizetési sáv megadását.

A portál online kérdőíves kutatásának célja az volt, hogy világos képet kapjunk arról, milyen céges juttatások és előnyök fontosak valójában az informatikusok számára, de az is kiderült, pontosan mennyit keres átlagosan egy szakember.

A felmérés szerint a megkérdezett informatikusok közel 81 százaléka dolgozik a fővárosban, a többiek Szegeden, Debrecenben, Miskolcon és Székesfehérváron.

A munkavállalók 86,5 százalék alkalmazottként dolgozik, 10 százalékuk vállalkozói szerződéssel, az egyre fontosabbá váló projektalapú foglalkoztatás mindössze a kitöltők 1 százalékát érinti.

A válaszadók elárulták a fizetésük összegét: a keresetük jellemzően a nettó 600-899 ezer forint, ám 20 százalékuk 900 ezer és 1,2 millió forint közötti összeget vihet haza havonta, 9 százalékuk havi fizetése pedig az 1,2 milliót is meghaladja.