Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az eddigi 510 millió forintos alaptőkét 485 millió forinttal leszállítják a Kolda Filmstúdió Zrt. tulajdonosai. Így döntött a részben Demjén Sándorhoz köthető tulajdonoscég, a ciprusi Zanova Investments Ltd. és a Korda Filmstúdió Ingatlanhasznosító Kft. Az ok veszteségrendezés - írja a Világgazdaság.

Demján Sándor a Napi.hu kiadásában megjelenő A 100 leggazdagabb 2016-os listáján a 3. helyen áll mintegy 120 milliárd forint becsült vagyonnal

A Korda Filmstúdió Ingatlanhasznosító Kft.-nél azonban jóval nagyobb veszteséget kell rendezni - a cég pedig megdöntötte tavaly az eddigi csúcsát, több mint 800 millió forint árbevételt ért el - írja a VG. A stúdió a múlt évben olyan megaprodukciónak adott otthont, mint Ridley Scott Mentőexpedíció című mozifilmje, mely során az alkotók becslések szerint közel 12 milliárd forintot költhettek el hazánkban. E filmnek is köszönhetően 2014-hez képest a cég félmilliárdot javított bevételein, de ezzel együtt is 1,3 milliárd forint veszteséget mutatott ki. A pénzügyi műveletek mínusz 2 milliárd forintos eredménye csúfította el a mérleget.

Két év alatt kilencmilliárd pótbefizetés

A stúdió 2007-ben épült fel, az ingatlanos cég azóta minden évben veszteséget volt kénytelen elkönyvelni, a múlt év végéin összesen mintegy 10 milliárd forint mínuszt halmozott fel. A veszteségeket rendező Zenova 2014-ben 4 milliárd forint pótbefizetést teljesített, amit tavaly újabb 5 milliárddal toldott meg. Ennek hatására a kft. saját tőkéje tavaly év végére helyrebillent, 510 millióról 4,4 milliárdra nőtt - írja a lap.