A nyílt ajánlattételi felhívásban a járművek becsült ellenértéke nettó 288,1 millió forint - olvasható a Közbeszerzési Értesítőben. A mikrobuszoknak 6 fogvatartottat és a gépkocsivezetőn túl két őrt kell tudniuk szállítani, feltétel, hogy a járművek két légterűek legyenek. Ezeknek a becsült ellenértéke 76,7 millió forint. Az értékelésnél 80 súlyszámot kap az ár, míg a minőségi kritériumok súlyszáma 20. A mikrobuszok nem fogyaszthatnak 12 liter üzemanyagnál többet 100 kilométerenként.

A két darab autóbusznak - egyenként - 36 fogvatartottat és 4 kísérő őrt kell elszállítania a gépkocsivezetőn kívül. Ennek is két légterűnek kell lennie, az utastérben külön helyezkednek el az őrök és a fogvatartottak. A buszok becsült ellenértéke nettó 211,4 millió forint. Az értékelésnél itt is túlsúlyos az ár, a minőségi kritériumok között szerepel, hogy a buszok motorjainak legalább 218 lóerőseknek kell lenniük.

Az ajánlattételi határidő szeptember 2. Az tehet ajánlatot, akinek az elmúlt három évben a mikrobuszokból legalább 20 millió, míg az autóbuszokból minimum 75 millió forint volt a bevétele.