Mennyibe kerül a Sziget-jegy? (javított)

A Sziget Kulturális Szervezőiroda közzétette az idei Sziget Fesztivál jegyárait.
Csernátony Csaba, 2006. április 5. szerda, 13:45
Fotó:

A szervezők úgy döntöttek, hogy az augusztus 9-én kezdődő rendezvénysorozatra a 25 ezer darab kiadható, hagyományos, "ottalvós-sátrazós" hetijegy mellé további 15 ezer darab olcsóbb, "hazamenős-nem sátrazós" hetijegyet is kiadnak. Ezt azok vehetik igénybe, akik nem a Szigeten oldják meg a szállásukat, de élni szeretnének a hetijegy adta kedvezményes lehetőséggel.

Az "ottalvós", más néven sátrazós hetijegy, elővételben május elejétől június 15-ig 24 ezer forintba fog kerülni, június 16-ától pedig 30 ezer forintért lehet hozzájutni a bérlethez. A korábbi évekkel ellentétben a fesztivál kezdetéig nem drágul ez a típusú belépő.

A "hazamenős", nem-sátrazós hetijegyhez június 15-ig 20 ezer forintért lehet hozzájutni, később 25 ezer forintot kérnek érte. Ezzel a bérlettel sátrat nem lehet behozni, tehát sem sátrazási lehetőség, sem a kemping-szolgáltatás nem jár hozzá. Miután idén a szervezők a tavalyinál több, összesen 40 ezer - sátrazós és nem-sátrazós - hetijegyet adnak ki, és a napi 65 ezer fős befogadóképesség nem változott, a naponta kiadható napijegyek száma idén csak 25 ezer db lesz, ezért érdemes lesz majd előre megváltani a napi belépőket is, melyek ára 6 ezer forint lesz.

HOZZÁSZÓLÁSOK