Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az uniós közbeszerzési közlönyben megjelent nyílt tender három évre szól és csak új, Magyarországon forgalomba helyezett mentőautókkal lehet pályázni.

Az ajánlatkérők nem határozták meg sem a darabszámot, sem pedig a kocsik típusát (hogy B vagy C kategóriásak legyenek). A járművek szállítása mellett az ajánlatkérőknek vállalniuk kell a következőket:

  • 24 órán belüli teljes körű pótalkatrész ellátást (a várható futásteljesítmény 60-70 ezer kilométer, járművenként és évente),
  • kötelező garanciát 60 hónapra, vagy pedig 300 ezer kilométerre.

Az ajánlattevőkre pénzügyi feltételeket nem szabtak meg az, viszont be kell mutatniuk a megajánlott B- és C-típusú járművek töréstesztjeit.

Az ajánlattételi határidő március 11. Az értékelésnél az ár 70, a minőség pedig 50 súlyszámmal szerepel.

Tavaly áprilisban már nyílt közbeszerzésen keresett a következő három évre új mentőgépjárműveket szállító vállalkozót az OMSZ. A keretösszeg akkor nettó 4 milliárd 881 millió forint volt. Augusztusban pedig Horváth Ildikó egészségügyért felelős államtitkár - az Országos Mentőszolgálat napján - közölte, hogy az ország 254 mentőállomása részére ugyanennyi mentőautót szereznek be a következő két évben. A 2010-ben kezdődött beszerzés során összesen mintegy 1000 új mentőautót állítanak a mentők szolgálatába.