Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata április elején, a közösségi oldalán tette közzé adománygyűjtő akcióját, melynek célja egy új mentőautó megvásárlása volt. A járvány miatt kialakult helyzet inspirálta a vízimentőket arra, hogy a szárazföldön is elindítsanak egy mentőegységet, amellyel szezonon kívül is hasznos segítséget nyújthatnak a Balaton régiójában élőknek. A mentőautó teljes vételára 31,5 millió forint volt.

A Docler cégcsoport alapítványai, a Docler és a Gattyán Alapítvány a járványhelyzet kezdete óta keresik a lehetőséget, hogy célorientáltan enyhítsék a károkat, és támogassák a bajbajutottakat - írták a közleményükben.

"A mentőautó vásárlása egy újabb állomás abban a támogatási folyamatban, amelyet már több mint tíz éve kezdtünk meg. A Gattyán Alapítvány elsősorban a gyerekotthonokban élőknek nyújt évek óta segítséget, de a vírushelyzet miatt át kellett alakítani a támogatási terveit. Arra kellett fókuszálnunk, amire valóban szükség van: az otthontanuláshoz laptopokkal, a sportoláshoz teqball asztallal, és ezekben a hetekben nyári táboroztatással segítünk. Az előrejelzések szerint az idén az átlagosnál több látogató lesz a tónál, ezért a biztonságuk érdekében úgy gondoljuk, hogy most a mentőautó a lehető legjobb segítség" - mondta Gattyán György, a Docler cégcsoport alapító tulajdonosa.

A Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának elnöke, Bagyó Sándor úgy fogalmazott, hogy nemrég még csak egy álomnak tűnt a mentőautó projekt, néhány nap múlva viszont már "élesben" is használhatják az autót.

A 100 leggazdagabb 2020-as listáján a második helyen áll Gattyán György üzletember, mintegy 280 milliárdra becsült vagyonnal.

A sajtótájékoztatón részt vett Gattyán György, a Docler cégcsoport alapító tulajdonosa, Bagyó Sándor, a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának elnöke, Révész Máriusz, az Önkéntességet és Adományozást Koordináló Akciócsoport vezetője, aktív Magyarországért felelős kormánybiztos,  Bóka István, Balatonfüred polgármestere és Pápai György, az Országos Mentőszolgálat orvos-igazgatója.

A sajtótájékoztatón Bujdosó Mátyás (Bujdosó Szőlőbirtok és Pincészet) a közadakozók képviseletében adta át jelképesen azt a Hamilton-T1 intelligens transzport lélegeztetőgépet, melyet a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata azokból az adományokból tudott megvásárolni, melyek magánszemélyektől és vállalkozóktól érkeztek a mentőautó projekt megvalósításához. A közadakozásokból közel 8 millió forint gyűlt össze, melynek köszönhetően az új mentőautó egy professzionális lélegeztetőgéppel is fel lesz szerelve - olvasható a közleményben.