Meredek mondat hangzott el a vizes vb négymilliárdos megnyitójáról

A budapesti olimpiai pályázat visszavonása ellenére sem csökken a júliusi budapesti vizes vb megnyitóünnepségének költsége, marad négymilliárd forint. Az illetékes szerint a szerződéseket már a pályázat lemondása előtt megkötötték, és a kötbérek nagyságrendileg ugyanannyiba kerülnének, mint a megnyitó.
Domokos Erika, 2017. május 24. szerda, 13:49
Fotó: MTI Fotó

Bizonyos értelemben egy kis izgalomra ad okot nekünk, hogy minden összeálljon, de a legjobb úton haladunk - mondta Szántó Éva, a Bp2017 Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója az Országgyűlés kulturális bizottsága előtt, ahol a júliusi budapesti vizes világbajnokság (vb) előkészületeiről tartottak beszámolót. Erről a Hír Tv számolt be.

Kötbérrel is 4 milliárd lenne a kiadás

A megnyitóünnepség ára marad 4 milliárd forint. A budapesti olimpiai pályázat ugyan ugrott, de a költségekből utólag nem lehet faragni.

Mire kiderült, hogy az olimpiai pályázatunkat visszavonjuk, addig ezek a szerződések már meg voltak kötve, és a kötbérek nagyságrendileg ugyanannyiban kerülnek, mint maga az esemény - mondta Balogh Sándor, a Bp2017 Kft. gazdasági igazgatója.

Mérsékelt a nemzetközi sajtó érdeklődése

Kétezer-ötszáz médiaszobát kellett beszereznünk a FINA kézikönyve szerint, egyelőre ennek csak a felére érkezett foglalás. Mi úgy gondoltuk, hogy esetleg túlfoglalás lesz ebben az ügyben - mondta Balogh Sándor.

A világbajnokság rendezésének végösszege várhatóan meghaladja a 130 milliárd forintot.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

rotaryfun, 2017.05.24 19:56

Nem tudom. Én már hallottam olyant hogy egy szerződést módosítanak, de ha a haverok zsebéről van szó akkor a
100% os kötbér orbánisztánban "kötelező" :)
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

papagaga, 2017.05.24 15:16

Ugyan mire lehet eleg 4 milliard?????
A budapesti repülőtéri szálloda - Az 5200 négyzetméteres, 3,2 milliárd forintból felépülő szállodát az Orbis Hotel Grouphoz tartozó ibis üzemelteti majd. A 145 szobás létesítményben a normál méretű szobák 16, az apartmanok 36 négyzetméteresek lesznek, emellett 350 négyzetméternyi konferenciaterem is lesz. Az építkezés kivitelezője a Market Építő Zrt - írja az MTI. http://www.napi.hu/magyar_vallalatok/ez_eddig_nagyon_hianyzott_ferihegyrol.638751.html
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html