Merre vannak a legjobb betéti kamatok?

Az MNB egy hónappal ezelőtti kamatvágását buzgón követték a bankok, tömegesen tűntek el az akciók - írta az Azénpénzem.hu. Jól jártak, akik rögtön az MNB lépését követőn kötötték le a pénzüket.
Napi.hu, 2016. április 21. csütörtök, 20:02
Fotó: Napi.hu

A Budapest Bank elsőként sietett követni az MNB kamatvágását. A Prémium betétnél március 24-től 15 bázisponttal 0,3 százalékra vitte le a 12 hónapra lekötött betét kamatát, és a 2 hónapos lekötést 0,25 százalékról 0,20 százalékra csökkentette. Ugyanakkor a 3 hónapos lekötés kamatát 30 bázisponttal 0,50 százalékra emelte. A tapasztalatok szerint egyébként ez az egyik legkedveltebb lekötési idő - írta a portál.

A CIB április 15-étől nagyot vágott az akciós kamatain; a korábbi 0,30 százalékról 0,10 százalékra csökkentett. Egyes lekötéseknél a K&H Bank is mérsékelt, és megszüntette a 10 millió forint feletti magasabb kamatokat is, akárcsak az új pénzekre adott akciós kamatot. Az OTP Bank lejjebb vitte a bankba frissen hozott pénzekre fizetett Bizalom extra betét kamatát, az akciós Bizalom betétet pedig megszüntette. A Raiffeisen Bank gyakorlatilag minden kamatát lejjebb vitte, az Unicredit pedig ugyancsak mérsékelt a normál és az akciós lekötések esetében is. Nem csökkentett viszont az MKB - derül ki az összeállításból.

HOZZÁSZÓLÁSOK