Messze az országos átlag felett keresnek az új paksi atomerőművi blokkok üzemeltetésére létrehozott vállalat vezető dolgozói - derítette ki az mfor.hu a cég július elején nyilvánosságra hozott tájékoztatójából. A vezérigazgatói csúcsgázsi havi 4 millió forint, de az osztályvezetők is 2,2 milliót kapnak havonta. Az egyéb juttatások is igen bőkezűek.

Az osztályvezetőknél az alapbér 20 százalékával lehet kiegészíteni a fizetést a cégnél alkalmazott premizálási rendszerben. Még a hr-szakterület vezetői is 840 ezer forintban plusz 10 százalékos teljesítményösztönző kifizetésben részesülnek.

A Paks II. Zrt.-nél dolgozó nem vezető állású munkavállalóknak jár még 13 havi bér, ami valójában kéthavi összegnek felel meg. A vezető tisztségviselőkön és fb-tagokon kívül mindenki részesül választható béren kívüli juttatásokban, amelyek éves kerete 432 ezer forint.

Az igazgatótanács tagjai havi 690 ezer forint tiszteletdíjban részesülnek, az elnök 966 ezer forintot kap. A felügyelőbizottságban 414 ezer forint a tiszteletdíj, itt az elnöknek 690 ezer forint jár.

Magyarországon idén májusban 323 400 forint volt a bruttó átlagfizetés a Központi Statisztikai Hivatal legfrissebb jelentése szerint - emlékeztetett a hírportál, hozzátéve, hogy az atomerőműnél dolgozóknak különleges elvárásoknak kell megfelelniük.

A fotó forrása: Pixabay