Mesés fizetéstések a kormány kedvencénél

Kiugróan magas jövedelmeket kínál a paksi atomerőmű bővítésével foglalkozó vállalat, főként a vezető beosztásban dolgozó alkalmazottainak.
Komócsin Sándor, 2018. augusztus 6. hétfő, 09:26
Fotó: Pixabay

Messze az országos átlag felett keresnek az új paksi atomerőművi blokkok üzemeltetésére létrehozott vállalat vezető dolgozói - derítette ki az mfor.hu a cég július elején nyilvánosságra hozott tájékoztatójából. A vezérigazgatói csúcsgázsi havi 4 millió forint, de az osztályvezetők is 2,2 milliót kapnak havonta. Az egyéb juttatások is igen bőkezűek.

Az osztályvezetőknél az alapbér 20 százalékával lehet kiegészíteni a fizetést a cégnél alkalmazott premizálási rendszerben. Még a hr-szakterület vezetői is 840 ezer forintban plusz 10 százalékos teljesítményösztönző kifizetésben részesülnek.

A Paks II. Zrt.-nél dolgozó nem vezető állású munkavállalóknak jár még 13 havi bér, ami valójában kéthavi összegnek felel meg. A vezető tisztségviselőkön és fb-tagokon kívül mindenki részesül választható béren kívüli juttatásokban, amelyek éves kerete 432 ezer forint.

Az igazgatótanács tagjai havi 690 ezer forint tiszteletdíjban részesülnek, az elnök 966 ezer forintot kap. A felügyelőbizottságban 414 ezer forint a tiszteletdíj, itt az elnöknek 690 ezer forint jár.

Magyarországon idén májusban 323 400 forint volt a bruttó átlagfizetés a Központi Statisztikai Hivatal legfrissebb jelentése szerint - emlékeztetett a hírportál, hozzátéve, hogy az atomerőműnél dolgozóknak különleges elvárásoknak kell megfelelniük.

A fotó forrása: Pixabay

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

kanri, 2018.08.06 12:45

Mocsodékok. Még el sem indult és már röpködnek a milliók. Épp úgy mint a BP2024-nél ami az olimpiáért volt hivatott tenni. Csak éppen a lenyúláson kívűl semmi sem történt. Az a hányingerkeltő fürjes paraszt meg tetszeleg a kormánybiztosi szerepkörben, hogy rohadna meg. Ez kell, lehet tapsolni fityeszbirkák.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html