Mesterséges intelligencia központot fejleszt a Continental Budapesten

A Continental 2018 májusában nyitja meg mesterséges intelligencia központját Budapesten. „A mesterséges intelligencia az automata vezetés fejlesztésének alapvető kompetenciája - jelentette be a társaság.
K. Kiss Gergely, 2018. január 30. kedd, 10:09
Fotó: AFP

A Continental hazai egységeinek autóipari tevékenysége újabb technológiai és fejlesztési folyamattal bővül. Körülbelül 100 szoftver és hardver szakértő felvételét tervezi az új egységhez, melyet minél hamarabb szeretnének megvalósítani.

A cég folyamatosan keres gépi tanulásban jártas szakembereket, big data mérnököket, hardver-szoftver tervezőket, beágyazott rendszermérnököket és alkalmazás mérnököket. Az új fejlesztési iroda Budapest belvárosában a legújabb eszközökkel lesz felszerelve - olvasható a vállalat közleményében.

A budapesti mesterséges intelligencia központ az egyéb fejlesztési helyszíneken már jelen lévő globális szoftvergyártó hálózatba integrálják. A fókusz a mély gépi tanulásra, azon belül is az intelligens járművek biztonsága szempontjából kritikus, valós idejű szoftveres alkalmazásokra helyeződik. A kompetencia központban komplex vezetési szituációk kezelésére szolgáló megoldásokat fejlesztenek majd ki e gyorsan fejlődő technológiának a segítségével" - tette hozzá Thomas Brohm, fejlesztési vezető, Fejlett vezető támogató rendszerek üzleti egység.

Képünk forrása: Ben STANSALL/AFP

HOZZÁSZÓLÁSOK