Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A testület egyhangú határozata alapján a bérleti szerződés az épületkomplexum 2020-ra tervezett átadás-átvételét követően lép hatályba, de a cég már a kemping tervezése, kivitelezése alatt együttműködik a várossal, segítve a beruházás megvalósítását.

Kaposvár mintegy 3 milliárd forintot költ a Deseda tó környékének megújítására, a projekt legnagyobb, 2,4 milliárd forintos eleme a kemping építése lesz - mondta el egy korábbi sajtótájékoztatón Szita Károly a megyeszékhely fideszes képviselője.

A létesítmény működtetésére egyedüliként pályázó Balatontourist Camping Kft. az első három naptári évben az üzemeltetéséből származó nettó árbevétel minimum 6 százalékát, de legalább 4 millió forint plusz áfa, az ezt követő években a nettó árbevétel minimum 8 százalékát, de legalább 6 millió forint plusz áfa bérleti díjat fizet. A Balatontourist Camping Kft. tulajdonosa a BTL Group Zrt-n, valamint azt birtokló Konzum Management Kft.-n keresztül közvetve Mészáros Lőrinc, korábbi felcsúti polgármester, milliárdos vállalkozó, a miniszterelnök gyerekkori jóbarátja. A üzletember és családja vagyonát a Napi.hu kiadásában megjelenő A 100 leggazdagabb 2018-as listája 280 milliárd forintra becsülte, ami egy év alatt 160 milliárd forintos gyarapodást feltételez és azt jelenti, hogy ő az ország második leggazdagabb embere.

A közgyűlési előterjesztés szerint a jelenleg a balatonszemesi Vadvirág Kemping és Üdülőfalut üzemeltető Balatontourist Camping Kft. a Balatontourist-cégcsoport része, a csoport tagjai közös szakmai irányítás alatt, azonos központi szakmai támogatással működnek. A kempinglánchoz - amely tavaly 188 ezer vendéget fogadott és 656 ezer vendégéjszakát ért el - tíz kemping tartozik a Balatoni Turisztikai Régióban, befogadóképességük 600 és 2300 vendég között van.

A fotó forrása: Napi.hu/Szabó Dániel.