Két és félmilliárdos közbeszerzést nyert Mészáros Lőrinc testvére

A székesfehérvári vasútállomás vágányhálózata felett átívelő gyalogos felüljáró építésére kiírt közbeszerzést a herceghalmi Híd-Tám Hídépítési Fővállalkozó, Tanácsadó és Szolgáltató Kft. nyerte, nettó 2 milliárd 488 millió forinttal. A becsült ellenérték nettó 1 milliárd 878 millió forint volt. A nyertes cég egyedüli tulajdonosa három éve Mészáros János, aki Mészáros Lőrinc testvére.
Németh Géza, 2019. október 17. csütörtök, 19:05
Fotó: MTI Fotó / Krizsán Csaba

A nyílt tender eredményét az ajánlatkérő NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. közölte az uniós közbeszerzési közlönyben.A feladat egy 76.6 méter hosszú és 8 vágányt keresztező acél felszerkezet, továbbá egy 73,12 méter hosszú és 9 vágányt keresztező vasbeton felszerkezet építése. Mindkettőhöz acél lépcsők csatlakoznak, továbbá a hidat és a lépcsőket is le kell fedni.

A nyertessel október elsején kötött szerződést a NIF. Indult még a tenderen a győri székhelyű Kútház Építőipari Kft. is.

A Céginfo.hu adatai szerint a Híd-Tám Kft. a Felcsúton lakó Mészáros János tulajdonában van 2016. márciusa óta. Ő Mészáros Lőrinc testvére.

HOZZÁSZÓLÁSOK