A felcsúti milliárdos Mészáros Lőrinc és családja többségi tulajdonában lévő Opus Global Nyrt. a Budapesti Értéktőzsde honlapján tette közzé, hogy az Opus közvetett tulajdonába tartozó Mészáros és Mészáros Kft. a partnerével, a Föld-Trans 2001 Kft.-vel - 70-30 százalékos konzorciumi részesedéssel - megnyerte az állami MVM Zrt.-hez tartozó MVM Paksi Atomerőmű Zrt. közbeszerzését.

A közlemény szerint a cégek a legjobb ár-érték arányt tartalmazó ajánlattal nyertek. Nettó 2,242 milliárd forintért az új paksi atomerőművi blokk létesítéséhez szükséges építési és felvonulási területen szükségessé vált utakat és térburkolatokat bontják majd el. (A Föld-Trans korábban is dolgozott már együtt Mészárosék más cégével, a ZÁÉV Zrt.-vel és a Fejér-B.Á.L. Zrt.-vel.)

A Mészáros és Mészáros Kft. elnyerte a Sopron-Fertő Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt. közbeszerzését is, a "Fertő tavi vízitelep komplex fejlesztése II." című projekt munkáinak elvégzésére nettó 8,941 milliárd forint értékben. Az ajánlatkérő Sopron-Fertő Zrt. állami tulajdonosi joggyakorlója a Miniszterelnökség.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!