A csakfoci.hu információi szerint a 2018/2019-es bajnoki szezon során három élvonalbeli klub is új sportmárkára vált, így a mezőny egynegyedét a 2Rule öltözteti majd a következő hónapokban. A Haladás már szezon elejétől, az új, felcsúti gyökerű magyar márka mezeiben feszít - ezt a csapat honlapján közölte -, de a későbbiekben a Diósgyőr és a Puskás Akadémia is ilyen szerelésekben léphet pályára. A Haladás és a Puskás Akadémia (Felcsút) az előző idényben még Adidasban játszottak, míg a miskolciak Nike-ban.

A 2Rule-t a Magyar Sportmárka Zrt. nevű cég gyártja, amelyet tavaly decemberben jegyeztek be. A felcsúti Mészáros Lőrinc és családja érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt. a többségi részvényese - 3,5 millió forintot fizetett az 5 millió forintos alaptőkéből -, míg Szélesi Ágnesnek 1,5 millió forintos, azaz 30 százalékos részesedése van a vállalkozásban. Utóbbi a vezérigazgató is, ugyanis van cégvezetői múltja, a Football Factor Kft. nevű cégnél szerezte a tapasztalatot a sporttruházat-kereskedelemben.

A márka neve azonos egy nigériai ruházati cégével. Erről azt állította májusban a magyar 2rule, hogy az afrikai vállalkozás hat éve nem mutat életjelet, de a kinti cég ezt cáfolta, sőt, még összefogást is javasoltak, hogy a 2rule-jaik közösen hódítsák meg a világot (ahogy arról a 444.hu beszámolt). Egy interjúban Szélesi Ágnes azt mondta, hogy az sem igaz, hogy egy szerb grafikus által tervezett logót loptak volna a vállalathoz, amelyet nem is véglegesnek szántak. Az első darabok elkészültét július végére ígéret a cégvezető.

Mészáros Lőrinc felcsúti üzletember - áprilisban lemondott polgármester - és családja vagyonát a Napi.hu kiadásában megjelenő A 100 leggazdagabb 2018-as listája 280 milliárd forintra becsülte, ami egy év alatt 160 milliárd forintos gyarapodást feltételez. Ezzel a lista ötödik helyéről a másodikra lépett előre az üzletember. Ez a dinamikus vagyonosodás kiemelkedő Magyarországon és világviszonylatban is.

A 2Rule-t viselő csapatok listája érdekes, hiszen a Puskás labdarúgó akadémia kuratóriumi elnöke maga Mészáros, míg a Haladás egyik szponzora a Homlok Építő Zrt., amelynek tulajdonosa az a Homlok Zsolt, aki a felcsúti vállalkozó egyik lányát, Ágnest vette feleségül tavaly.

A fotó illusztráció, a Gólkirály című rajzfilm egy jelenete látható rajta. A kép forrása: Youtube.