Mészáros Lőrinc nevére kerülnek a Simicska-cégek

A Simicska Lajoshoz köthető 52 cég a felcsúti milliárdos Mészáros Lőrinchez kerül.
Domokos Erika, 2019. február 23. szombat, 07:02
Fotó: Shutterstock

Nyerges Zsolt csak átmenetileg tulajdonolja - az Orbán Viktorral összeveszett - Simicska Lajos által átadott cégeket, végül az 52 cég Mészáros Lőrinchez kerül.

A Válasz Online vette észre, hogy a Gazdasági Versenyhivatal lezárta vizsgálatát, és közzétette azt a döntését, ami szerint "Mészáros Lőrinc úr közvetlen egyedüli irányítást szerez a ProRáta Holding Zrt., a Pro-Aurum Vagyonkezelő Zrt., az Euro Publicity Kereskedelmi és Szolgáltató Kft., a Mundus Invest Vagyonkezelő Zrt. és a Megapolis Media Vagyonkezelő Zrt. felett."

Január elején, félévvel Simicska távozása után még csak 15 cég volt Mészárosnál, ezzel az öt anyavállalattal viszont egy csapásra befutott a maradék 37 érdekeltség - írta a 444.hu. A Simicska-cégbirodalom ezzel visszatért a Fidesz holdudvarába.

Mészáros decemberben már bejelentette, hogy megvásárolja a sárvári központú Mezort Zrt.-t - amely a Lajta-Hanság Zrt., a Sárvári Mezőgazdasági Zrt. és a Szombathelyi Tangazdaság Zrt. tulajdonosa -, valamint az ahhoz kapcsolódó mezőgazdasági vállalatcsoportot.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Der_Zahnarzt, 2019.02.23 23:41

Nem hallom a cigánycsicska köcsögök éljenzését... krix, lomb, terabit, Borisz, lauda, Fricibacsi, tegnaputan, hol vagytok??

Ha ha ha
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Temerdek, 2019.02.23 12:50

Ebből akkor talán az is következik, hogy Simicska óriási készpénzvagyont realizált. 2016-ban 83 milliárdra becsülték a vagyonát. Ha azóta voltak is veszteségei azáltal, hogy kiesett a pikszisből, azért úgy 45-50 milliárdja csak maradt tisztán. Ez a kb. 25 éves fideszes pályafutásának "bére".
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html