A céget eredetileg egy olasz tulajdonos alapította 2015 szeptemberében. Az Unitreasury Kft. vásárolta meg a 80 százalékát az R-Kord Építőipari Kft. 2017 májusában, a 20 százalékát pedig az Opimus Group, amelyet később, 2017 augusztusában Opus Global Nyrt.-re kereszteltek át. Majd a társaság 2018 júliusában került át a Mészáros Lőrinc és felesége fele-fele arányú tulajdonában lévő Talentis Grouphoz.

Az új tulajdonosok tagi kölcsönt nyújtottak az Unitreasurynek, amely a kamataival együtt 2017 végén több mint 2 milliárd forintra rúgott, s a cég nyilvánosan elérhető éves beszámolójából kiolvashatóan azt a célt szolgálta, hogy azt az ugyancsak Mészárosékhoz tartozó, tiszapüspöki székhelyű, keményítőt és keményítőtermékeket gyártó, Kall Ingredients Kereskedelmi Kft.-be fektesse. Ez az összeg részben az addig egy vagyonkezelő kft. tulajdonában volt, alig 25 milliós éves forgalmú cég felfuttatását finanszírozhatta - írja az Mfor a cég történetéről.

A tavalyi év végén az Unitreasury már csaknem 4,3 milliárdos tagi kölcsönnel tartozott az az évben megjelent Talentisnek. A társaság most ebbe a cégbe olvad be, amelynek saját tőkéje a június 30-ai vagyonmérleg-tervezet szerint 12,7 milliárd forintról 13 milliárdra emelkedik, míg jegyzett tőkéje marad 51 millió forint.