2018. december elsején a Talentis Group Beruházás-szervező Zrt. az egyedüli tulajdonosa lett a szerencsi, de korábban debreceni székhelyű PIMCO Kft.-nek - írta meg az mfor.hu. A 153 milliós jegyzett tőkével rendelkező cég, mely a 2011-es alapítása óta alig látható tevékenységet folytatott, azért érdekes, mert 2022-ig érvényes környezethasználati engedélye van a Szerencsre tervezett üveggyapot gyár beruházásához.

Az évi 13-14 ezer tonnás szigetelőanyag termelési kapacitásra képes létesítmény bár önkormányzati területen valósulna meg, a PIMCO már a bérleti szerződést is megkötötte (az mfor.hu számítása szerint évi 14,4 millió forintos áron). A 6,4 hektáros ingatlanra épülő gyárat mintegy 9000, a hozzá tartozó raktárépület pedig 4000 négyzetméteres lehet a tervek szerint.

A cégvásárlás okát azonban leginkább az egyértelműsíti, hogy a Nemzeti Befektetési Ügynökség 2016 szeptemberében 4 milliárd forintos támogatásban részesítette az üveggyapot üzem építési projektjét. Mészáros Lőrinc cége ezzel egy "nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű" beruházásba ült be, mely ha megépül, az "első hazai gyártóként fog működni az Európai Unió területén".