Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Mészáros és Mészáros Kft. és a West Hungária Bau Kft. közösen nyerték meg az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. új tartalék vezetési pont építésére kiírt közbeszerzését - írta a közbeszerzési hirdetményre hivatkozva az Mfor.

Az eljárás érdekessége, hogy az MVM saját cégének, az MVM Ovit Országos Villamostávvezeték Zrt.-nek az ajánlatát érvénytelenné minősítették, így versenytárs hiányában Mészárosék nyertek, mégpedig a szerződés előzetesen becsült értékénél, nettó 3,1 milliárd forintnál drágább, 3,6 milliárd forintos ajánlattal.

Az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. áprilisban írt ki közbeszerzést új Tartalék Vezetési Pont (TVP) építésére. Ez "az atomerőműben kialakuló nukleáris és hagyományos veszélyhelyzetek kezelésére kialakított, tartalék értékelői és irányítói létesítmény" (kétszintes épület).

Az Mfor szerint az összefoglaló dokumentumból nem derül ki pontosan, mi volt a gond az MVM Ovit ajánlatával. Az indoklás szerint "az árazatlan költségvetés tételeinek módosítása miatt az ajánlat egyéb módon nem felel meg az ajánlattételi felhívásban és a közbeszerzési dokumentumokban, valamint a jogszabályokban meghatározott feltételeknek".

A nyertes Mészáros- és Paár-cégek a szerződés teljesítésébe alvállalkozókat is bevonnak:

  • a rádiótechnikai kivitelezési munkákat és engedélyeztetést a Garancsi István tulajdonában lévő Criterion Biztonságtechnikai Zrt.,
  • építészeti-szerelési kivitelezési munkákat a Pakett Kft.,
  • villamos ipari kivitelezési munkákat és üzembe helyezést a Vörös és Társa Villamosipari, Szolgáltató Kft.,
  • szoftver illesztést, adatgyűjtést a Scadanet Kft. végezhet.

A fotó forrása: MVM Paks/atomeromu.hu.