Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A társaság vezetője a felcsúti milliárdos polgármester fontos embere, Halmi Tamás, aki egy egész sor Mészáros Lőrinc-érdekeltségben visel tisztséget, például ügyvezetője a Mészáros és Mészáros Kft.-nek, de igazgatósági tagja az Opus Global Nyrt.-nek is - írta a portál.

Az új energetikai cég alapítója a Status Energy Magántőkealap, amelyet nemrég hoztak létre 10 milliárd forinttal, annyira friss az ügylet, hogy a jegybank felügyelete alig két hete vette nyilvántartásba.

A magántőkealap kezelője a Status Capital Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt. Júliusban jelentették be, hogy a tőkealap-kezelőben Mészáros Lőrinc 75,33, az akkor még Opimusként működő Opus Global 24,67 százalékos tulajdonrész szerez. A Status Capital akkor azonnal létrehozott egy 6,5 milliárdos magántőkealapot, ez volt a Status MPE.

Mészáros a Napi.hu kiadásába megjelenő A 100 leggazdagabb 2017 listája szerint 120 milliárd forintos becsült vagyonnal az ötödik legmódosabb magyar - az ő vagyona nőtt abszolút és relatív mértékben is a legtöbbet az utóbbi egy esztendőben az élmezőnyben.

A címlapkép illusztráció, forrása: Napi.hu/Szabó Dániel