Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A közlemény szerint a Mészáros Csoport tagvállalatainak köre a mezőgazdasági és élelmiszeripari érdekeltségektől az építőipari vállalkozásokon át a vendéglátóipari és turisztikai leányvállalatokig terjed. Az elmúlt évek intenzív bővülésének velejárója, hogy mind vállalati, mind csoportszinten szükséges a gazdálkodási folyamatok jobb áttekinthetőségének biztosítása egyedi és integrált vállalatirányítási rendszerek és alrendszerek kiépítésével - írták.

A közlemény szerint a négyhónapos, komplex szakmai és kereskedelmi kiértékelési folyamat eredményeként szeptember végén hirdetettek eredményt és választották az SAP megoldását.

"Az egyik legmodernebb vállalatirányítási rendszer bevezetésével olyan technológiaváltást hajt végre a Mészáros Csoport, amely biztosítéka és egyben feltétele annak, hogy egy modern és naprakész vállalatirányítással álljon helyt a bel- és külpiacokon egyaránt" - mondta el Mészáros Beatrix, a cégcsoport vezetője a megállapodásról.

Az SAP S/4HANA megoldás globálisan és Magyarországon is népszerű a vállalatok körében: mintegy 25 iparágban van jelen, Magyarországon a top100 vállalat körében 80 százalékos, míg a top200-nál 60 százalékos az SAP üzleti alkalmazásainak penetrációja.

"A két évre tervezett bevezetési folyamat olyan rendszer kiépítését indokolja, mely a tagvállalatok működését csoportszinten összekapcsolja, mégis az egyedi iparági igényeket is szem előtt tartva szabható minden egyes csoporttagra" - mondta el a bevezetésről Pintér Szabolcs, az SAP Hungary ügyvezető igazgatója, aki kiemelte: a projekt első szakaszában a Mészáros Csoporthoz tartozó Hunguest Hotelsnél is bevezetik a rendszert, ezzel a magyarországi szállodaiparban elsőként debütál az S/4HANA.