Mészáros Lőrinc már atomerőművet is építhet

A paksi erőműben is végezhet építési munkálatokat Mészárosék cége, amely a felcsúti Makovecz stílusú kazánházat is felhúzta - írta a Népszabadság.
Napi.hu, 2016. augusztus 26. péntek, 08:41
Fotó: Napi.hu

Tavasszal az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. minősítéssel ismerte el Mészáros Lőrinc családi cége, a Fejér-B.Á.L. Építő és Szolgáltató Zrt. megfelelőségét. Ez alapján az akkor még alig féléves építőipari társaság működését az állami energetikai társaság alkalmasnak találta atomerőművel összefüggő építmények, épületszerkezetek létesítésével, átalakításával, karbantartásával és javításával kapcsolatos építési-szerelési munkálatokra. Engedélyük 2017. március 31-ig érvényes - írta a lap.

A szállítók nukleáris biztonsági minősítését az érvényben lévő szabályok, és a vonatkozó szakmai előírások alapján végzik - mondta a napilapnak Kovács Antal, az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. kommunikációs igazgatója. Mindeddig az atomerőmű cég nem állt üzleti kapcsolatban a Fejér-B.Á.L. Zrt.-vel.

Érvényes minősítéssel 2016. jú­lius közepi állapot szerint 231 cég rendelkezik.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

halacska39, 2016.08.26 08:54

Remélem a jobbikussok lesznek benne a fűtőelemek.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html