Az Echo TV, amelyet nemrégiben vásárolt meg Mészáros Lőrinc üzletember Széles Gábor nagyvállalkozótól továbbra is privát tévé marad, azaz a kormánynak és Orbán Viktor miniszterelnöknek nem lesz beleszólása a műsorok tartalmába - jelentette ki a 444.hu-nak nyilatkozva az Orbánnal közismerten jó viszonyban lévő volt gázszerelő.

Mészáros egyszerűen jó tévét akar csinálni, amely politikai elkötelezettségét tekintve jobboldali lesz, és a Fidesz a 2018-as választási kampányban számíthat a támogatására - tette hozzá.

A tengeri jachtos nyaralásáról készült fényképekről annyit mondott Mészáros, hogy ő nem egy átlagember; hogy milyen körülmények között nyaral, az mindenkinek a saját pénztárcájától függ, oda megy, ahova el tud jutni.

Arra a kérdésre, hogy mekkora a vagyona, mennyi pénze van, nem válaszolt egyértelműen az üzletember: nem adta még össze, "van amikor elég, van amikor kevés, van amikor sok" pénze van.

A felcsúti polgármestert kérdezték arról is, mit szól hozzá, hogy több, korábban a kormányfőhöz közel álló vállalkozó - Simicska Lajos vagy Spéder Zoltán - kegyvesztett lett. Holnapután akár földönfutóvá is válhatok, ha rossz üzleteket kötök - "válaszolta", megjegyezve, hogy Simicskával, aki korábban sokat segített neki, ma is jó viszonyban van.

Mészárost az ünnepekről is kérdezték, elárulta, hogy szűk körben, a családdal ünnepelnek, a karácsonyt is, ugyanakkor kérdésre válaszolva elárulta, hogy idén találkozik még Orbán Viktor miniszterelnökkel, s megajándékozzák egymást, hiszen barátok.

Mészáros Lőrinc vagyonát 23,8 milliárd forintra becsülte a Napi.hu kiadásában megjelenő A 100 leggazdagabb 2016 című kiadvány, s ezzel a listán a 31. helyen állt.