Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Mészáros-csoport korábban holdingba szervezte agrárérdekeltségeit, a mintegy 40 céget egy csúcsvagyonkezelő fogja össze, a Talentis Agro Zrt.-t tavaly februárban alapította Mészáros Lőrinc és felesége, Kelemen Beatrix. Külföldi vállalkozás és azzal egy csinos romániai földbirtok is került a portfólióba. A mérlegbeszámolójához fűzött kiegészítésből derül ki, hogy a cég 100 százalékos tulajdonos lett a a Farmland Development Srl nevű, a Bihar megyei Margittán (Marghita) bejegyzett társaságban - írta a portál.

A romániai közlönyben pedig 2019. január 29-én jelent meg, hogy a Talentis Agro 8,35 millió euróért, durván 2,7 milliárd forintért megvette a 24,6 millió lej (körülbelül 5,2 millió euró) jegyzett tőkéjű Farmland Development Srl-t.

Az eladó a 2015-ben, a kötelező minimummal, 200 lej (körülbelül 13 ezer forint) jegyzett tőkével létrehozott Farmland Development egyetlen tulajdonosa, a Van Den Heerik Agricola volt, amelyet 2006-ban alapított a holland illetőségű Hendrik Van Den Heerik és Huibers Van Den Heerik Neeltje Jacoba.

A 24.hu szerint Mészáros Lőrinc jó üzletet kötött, mert átlagosa 6500 eurót fizette egy hektárért, márpedig arrafelé a földek hektáronkénti ára jelenleg 8-11 ezer euró között mozog, de van, hogy ennek a duplája.