Mészárosék hárommilliárdos munkát nyertek

Négy ajánlattevő közül a West Hungária Bau Kft. és Mészáros Lőrincék cége, a Fejér-B.Á.L. Zrt. alkotta konzorcium építhet iskolát Izsákon, nettó 2 milliárd 950 millió forintért.
Domokos Erika, Németh Géza, 2016. április 26. kedd, 13:31
Fotó: Napi.hu

A 24 tantermes általános iskola tervezésére és kivitelezésére a Nemzeti Sportközpontok írt ki nyílt közbeszerzést. A Közbeszerzési Értesítőben megjelent eredmény szerint a felhívásra négy ajánlat érkezett. Az értékelésnél az összességében legelőnyösebb ajánlat nyert. Ajánlatot tett még a ZÁÉV Építőipari Zrt., a Penta Industry Kft. és az Aktuál Bau Kft. Az ajánlatkérő az eljárást lezáró döntését március 9-én hozta meg, de az eredményt csak most hozták nyilvánosságra.

Az izsáki iskola a Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Program keretében állami pénzből épül.

A nyertes konzorcium vezető tagja a milliárdos vállalkozó Paár Attila többségi tulajdonában lévő, egykor Győrből indult West Hungária Bau Kft. (WHB). A cégcsoport részt vett többek között a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Ludovika főépületének és a Várkert bazár felújításában, valamint az MTK új stadionjának építésében.

A Fejér-B.Á.L. Zrt. a felcsúti polgármester és milliárdos vállalkozó Mészáros Lőrinc családjához köthető cég, tavaly júniusban alapította Mészáros Beatrix, Mészáros Ágnes és Mészáros Lőrinc (a cégnévben a B.Á.L. a keresztnevek rövidítéséből jön) - derül ki a Cégközlönyből. A felcsúti polgármester három gyermekét hívják így, de hogy a cég alapító tagja a két leánya mellett a milliárdos vagy a fia, aki szintén a Lőrinc nevet viseli, az nem derül ki az alapító okiratból. (A nyilvános cégjegyzékben nem is láthatók a tulajdonok.)

Nyerő páros

A WHB és a Fejér-B.Á.L. nyert korábban egy dunakeszi iskola és sportcsarnok megvalósítására lebonyolított NSK-s közbeszerzésen is, a Magyar Narancs információi szerint bruttó 3,7 milliárd forintért.

A WHB és a Fejér-B.Á.L. közösen megnyerte a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV) közbeszerzését is, amit a Kerepesi úti "Nemzeti Lovarda területén meglévő épületek átalakítására és bővítésére, továbbá új épületek építésére" bonyolítottak le. A beruházást előzetesen becsült értéke 1,8 milliárd forint volt, a cégek 2,5 milliárdos árajánlattal nyertek.

A WHB a közelmúltban győzött a Strabag MML Kft.-vel együtt is, egyedüli pályázóként a győri Széchenyi István Egyetem építési tenderén, mintegy nettó hétmilliárd forintos ajánlattal.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

tarTosPista, 2016.04.26 15:37

Ismét gratulálok a Nemzeti Ezermesterünknek!
Meg a hülye népnek, amelyik ezt hagyja.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

megfigyelt, 2016.04.26 14:33

@Bulemia: Nem majd Simicska nyeri betegen.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Bulemia, 2016.04.26 14:26

Na most mondd, hát ez igazi nagy meglepetés, nem?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html