Mészárosék rendezték Orbán rokonságának tartozását

Mészáros Lőrinchez köthető üzleti kör rendezte a miniszterelnök tágabb rokonságának számláját.
Papp Zsolt, 2017. február 14. kedd, 14:50
Fotó: Napi.hu

A Nemzeti Kereskedőház Zrt. a Hír Televízió közérdekű adatigénylésére elárulta, hogy a Hórusz Faktorház fizette vissza azt a 3 milliárd forintot, amellyel eredetileg a Cider Alma Kft. tartozott az állami cégnek - írja a hírtv.hu.

Azt még korábban, a 444.hu tárta fel, hogy a Cider Alma Kft. egy olyan cégcsoportot fog össze, amelyben Orbán Viktor sógora és a kormányfő feleségének unokaöccse is feltűnik. A Cider Alma Kft.-nek 3,2 milliárdos tartozása volt a Külügyminisztérium felügyelete alá tartozó MNKH Magyar Nemzeti Kereskedőház felé. Az MNKH követeséét biztosító zálogtárgyak között - a Cider Almához kötődő cégek mellett - szerepel ötmillió darab 425 ml-es vákuumzárású csemegekukorica konzerv és egymillió-ötszázezer darab 720 ml-es magozott meggykonzerv is. A Cider Alma tartozása már korábban lejárt, de 2016 szeptemberéig csak 280 milliót törlesztettek - írta atavaly szeptemberben a 444.hu.

A Hórusz Faktorház pedig Balczó Péternek az érdekeltsége, aki egy másik cégben Csík Zoltánnal, a Mészáros Lőrinc-közeli üzletemberrel tulajdonostárs.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

matura, 2017.02.14 16:53

henker
Ez nyilvánvaló, de ha a legfőbb ügyész legfőbb foglalkozása a terhelő akták eltüntetése, matematikai képtelenség a bünök leleplezése, így nem is kell rejtegetni őket, és még szórakoztató a népnemzeti polgári oldalnak a ellenzék tehetetlen dührohama, bosszut állnak az elmult évtizedekért.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

henker, 2017.02.14 15:58

Ennek a fideszbandának befellegzettt. Ezek még azzal sincsenek tisztában, hogy a korrupció tankönyvi alapeseteit mutatják be élőben. Orbán diktátor kiszervezi a közpénzeket Stróman Lőrinc falusi gázszerelő számláira, majd egy napon Stróman Lőrinc kifizeti Orbán diktártor családjának, rokonságának a milliárdos adósságait.
Ezek tényelg ilyen kétosztályos falusi bunkók, hogy így még csak nem is próbálják álcázni, hogy hát ők nem is lopnak. Nem, ezek annyira hülyék, hogy fel se fogják, hogy bünöznek.

Mint anno 2002-ben, amikor Orbán az utolsó kormányzati hetében 12 állami gazdaságot adott el a haverjainak. Majd a haver nemsokra rá, a piaci ár töredékéért adta el a felcsút környéki földjeit. Orbánné Anikónak.

Nagy tolvajbanda ez a Fidesz, a bukásuk után még Ráhel unokája is ülni fog, hogy letudják azt a pár 100 évnyi börtön büntetést amit ezek kapni fognak.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html