A Nemzeti Kereskedőház Zrt. a Hír Televízió közérdekű adatigénylésére elárulta, hogy a Hórusz Faktorház fizette vissza azt a 3 milliárd forintot, amellyel eredetileg a Cider Alma Kft. tartozott az állami cégnek - írja a hírtv.hu.

Azt még korábban, a 444.hu tárta fel, hogy a Cider Alma Kft. egy olyan cégcsoportot fog össze, amelyben Orbán Viktor sógora és a kormányfő feleségének unokaöccse is feltűnik. A Cider Alma Kft.-nek 3,2 milliárdos tartozása volt a Külügyminisztérium felügyelete alá tartozó MNKH Magyar Nemzeti Kereskedőház felé. Az MNKH követeséét biztosító zálogtárgyak között - a Cider Almához kötődő cégek mellett - szerepel ötmillió darab 425 ml-es vákuumzárású csemegekukorica konzerv és egymillió-ötszázezer darab 720 ml-es magozott meggykonzerv is. A Cider Alma tartozása már korábban lejárt, de 2016 szeptemberéig csak 280 milliót törlesztettek - írta atavaly szeptemberben a 444.hu.

A Hórusz Faktorház pedig Balczó Péternek az érdekeltsége, aki egy másik cégben Csík Zoltánnal, a Mészáros Lőrinc-közeli üzletemberrel tulajdonostárs.