A MET Csoport 885 millió euróra emelte hitelkeretét

Az európai energiakereskedelem egyik vezető vállalata, a MET Csoport aláírta új, 885 millió euró értékű rulírozó hitelkeretét. A tranzakcióban 15 bank működött közre - adta hírül a cég.
Domokos László, 2019. január 29. kedd, 12:09
Fotó: Shutterstock

A tranzakcióval túljegyezték, és 150 millió euróval bővítették az előző, 2017 decemberében meghosszabbított hitelkeretet. Az új hitelkeret 607,5 millió eurós fedezettel biztosított, valamint 277,5 millió eurós biztosíték nélküli rulírozó hitelkeretből áll, 364 napos futamidővel és folyamatosan megújuló meghosszabbítási opciókkal. Az új hitelkeret a cég működőtőke-igényeinek, illetve általános üzleti céljainak elérését szolgálja.

A mostani tranzakciót megelőzően a MET 2018 májusában zárta le biztosíték nélküli, hároméves futamidejű hitelkeretét, amelyet 2018 októberében 74 millió euróra bővítettek.

A cég jelenleg összesen 959 millió euró értékű, rövid és középtávú szindikált hitelkerettel rendelkezik, megközelítve ezzel az egymilliárd eurós határt. A társaság hitelkerete az elmúlt három évben csaknem megduplázódott.

A hitelt folyósító bankok és jogi tanácsadójuk:

Ügynök és biztosítéki ügynök

ING Bank N.V., London Branch

Hitelezők

ABN Amro Bank N.V.

Citibank Europe Plc.

Credit Suisse (Schweiz) AG

Deutsche Bank AG, Amsterdam Branch

Erste Group Bank AG

GarantiBank International N.V.

Gazprombank (Switzerland) Ltd.

GPB International S.A.

HSBC Trinkaus & Burkhardt AG

ING Bank N.V.

Natixis

OTP Bank Plc.

UniCredit Bank Hungary Zrt.

Rabobank International

Société Générale

A hitelezők jogi tanácsadója

Mayer Brown, London.

HOZZÁSZÓLÁSOK