A tavaly év végi bejelentés után a Keppel Infrastructure január 16-én sikeresen lezárta azt a tranzakciót, amellyel 20 százalékos részesedést szerzett a MET Csoport energiavállalatban. A tranzakció azt követően zárult hogy a hatóságok - többek között az Európai Bizottság - jóváhagyását a felek az üzletkötéshez megszerezték.

A MET Csoport a Keppel Infrastructure befektetése után is a menedzsment által kontrollált vállalat marad. A Keppel Infrastructure a gázipari cég igazgatóságába delegál tagokat.

Utóbbi társaság földgáz-, áram- és kőolajpiaci szereplő, Kelet-Közép-Európa egyik legnagyobb független energiavállalata. A Keppel Infrastructure a több ágazatban is tevékeny Keppel Corporation infrastrutúrakezelő cége, a vállalat például fenntartható urbanizációs megoldásokat, versenyképes energetikai szolgátatási csomagokat kínál - az energia, a tiszta környezet, a minőségi városi terek és az összekapcsoltság jegyében.

Az európai energiapiacokon élesedő verseny miatt is szorgalmazott partnerség jegyében a két cégcsoport célja közösen energetikai eszközöket vásárolni az európai piacon - írta közleményében a MET.