Lehet, hogy felgyorsul a metró és a gödöllői HÉV összekötése

A BKK előbbre hozta az M2-es metró és a gödöllői HÉV összeköttetése után ott szolgáló járművek műszaki specifikációjának a meghatározását.
Németh Géza, 2019. július 4. csütörtök, 06:20
Fotó: MTI Fotó

A korábban megkötött szerződés módosítását az ajánlatkérő BKK Budapesti Közlekedési Központ Zrt. tette közzé az uniós közbeszerzési közlönyben.

Az M2-es metróvonal és a gödöllői HÉV összekötésére, valamint a rákoskeresztúri szárnyvonal kialakítására szolgáló projekt előkészítésére három éve írt ki tendert a BKK. A nyertes Főmterv Mérnöki Tervező Zrt.-vak 2016. december 20-án szerződést is kötött a munkára, 5 milliárd forintos keretösszeggel. Ebben a feladat két részre oszlott, az első a vonal forgalmi és műszaki paramétereinek véglegesítése, míg a második az elvi előzetes típusengedély megszerzése a vonal új hibrid járművére volt.

A szerződésben az szerepelt, hogy a második feladat - a járművek műszaki specifikációjának meghatározása és az előzetes típusengedély megszerzése - akkor indult volna, amikor az első rész már elkészült. A mostani szerződésmódosítás előre hozza a második részt, vagyis az első befejezése előtt kell azt elkezdeni.

HOZZÁSZÓLÁSOK