A Quaestor Értékpapír-kereskedelmi és Befektetési Zrt.-hez kedden kirendelt felügyeleti biztos, Szombati Zsigmond Zoltán a Céginfo.hu adatai szerint 11 cégben fordult már meg. A biztost a Magyar Nemzeti Bank (MNB) tulajdonában álló Pénzügyi Stabilitási és Felszámoló Nonprofit Kft. jelölte ki. - A Quaestorhoz nem az állami felszámoló, a Nemzeti Reorganizációs Nonprofit Kft. jelölt ki felügyeleti biztost, mint a Buda-Cash ügyében, hanem az MNB saját cégét, a Pénzügyi Stabilitási és Felszámoló Nonprofit Kft.-t rendelte ki, amely Szombatit jelölte ki biztosnak.

A miskolci Szombati Zsigmond több állami cég vezetőségében vagy felügyelőbizottságában megfordult már. Jelenleg felügyelőbizottsági tag a Kisvállalkozás-fejlesztő Zrt.-nél (2002-2003-ban igazgatósági elnök is volt) - az állami tulajdonú társaságnál a tulajdonosi jogok gyakorlója az MFB Magyar Fejlesztési Bank Zrt.

Szombati 2011-2013-ban az MFB Zrt.-nél dolgozott, majd 2013 szeptemberétől 2015 januárjáig az MFB-Ingatlanfejlesztő Zrt. vezérigazgató-helyettese volt (itt a 2014-es kereseti adatok szerint a vezetők fizetése havi 1,4-1,8 millió forint körül alakult, plusz évi bruttó 1,1 millió forint cafeteria jár és jutalom is adható, két havi összegben). Felügyelőbizottsági tag volt 2010-2013-ban az MFB-csoporthoz tartozó Corvinus Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt.-nél, jelenleg pedig felügyelőbizottsági elnök - az egyebek mellett a Budapest Bankot megvevő - Corvinus Nemzetközi Befektetési Zrt.-nél.

2011 májusa óta felügyelőbizottsági tag a Kapuvári Hús Zrt.-nél, amely 2012 októberében fizetésképtelenség miatt felszámolás alá került, a kormány stratégiailag kiemelt céggé nyilvánította, így felszámolását az állami felszámoló, a Nemzeti Reorganizációs Nonprofit kft. végzi. (Vélhetően MFB-s hitel miatt került be a cég felügyelőbizottságába)

Szombati 1999-2001-ben vezérigazgató-helyettes volt a tönkre ment állami pénzintézetnél, a miskolci székhelyű Rákóczi Bank Rt.-nél.

Egy rövid ideig, 2004 májusa és 2005 márciusa között cégvezetője volt a Fortis Lease Hungaria Ingatlanfinanszírozási Zrt.-nek. Az egyik vezető tisztségviselője volt 2005-2008-ban a sajókeresztúri BÉM Borsodi Érc, Ásvány- és Nyersanyag Feldolgozó Mű Zrt.-nek, amely 2013-ban csőd-, majd 2014-ben felszámolási eljárás alá került. Felügyelőbizottsági tag volt 2001-2003-ban a miskolci Metalcontrol Anyagvizsgáló és Minőségellenőrző Központ Kft.-nél. Felügyelőbizottsági tag volt 2006-2007-ben a Realcomp Informatikai Kft.-nél (a cégben résztulajdonos Wolf László OTP vezérigazgató-helyettes.)