BUX
41002

Mi lesz a Huawei pécsi gyártóbázisával?

A Huawei tárgyal a pécsi Elcoteq gyárban kialakult helyzetről, s rövidesen megoldást remél, eközben a cég ma Budapesten bemutatta az eddigi legokosabb táblagépét, ami 90 ezer forint alatt lehet.

Diószegi József, 2011. augusztus 29. hétfő, 13:29

A Huawei törekszik arra, hogy az Elcoteq nehéz helyzete miatt is Pécsett tartsa a termelést, a helyzet megoldásáról szóló tárgyalások jelenleg is zajlanak. A Huawei reméli, hogy mielőbb, akár pár héten belül megegyezés, döntés születhet. Az Elcoteq-probléma - ami miatt sajtóhírek szerint a Huawei is kevesebb munkatársat fogalkoztat Pécsett, mint korábban - nem okoz fennakadást a Huawei rendeléseinek teljesítésében, hisz eközben a kínai cég európai ellátó központjának központjának tekintett komáromi Foxconn termelése a terveken felül alakul. Úgy tudjuk, hogy a legrosszabb esetben arra is lehetőség van, hogy a Huawei - ideiglenesen - másik ellátóközpontból váltsa ki a magyarországi termelést.

Eközben ma bemutatta az eddigi legokosabb, legvékonyabb és legkönnyebb táblagépét, a MediaPad nevű, 7 collos, Android 3.2 alapú készüléket. A 10.5 milliméter vékony alumínium házba épített, 39 dekás gép támogatja a 1080P full HD videólejátszást, továbbá egy 1,3 megapixes előlapi, valamint egy 5 magapixes autófókuszos hátlapi kamerával bír, illetve HSPA+ WiFi kapcsolatra képes. Lengyel Lajos, a Huawei Magyarország értékesési menedzsere elmondta, hogy a készülék várhatóan novemberben érkezik a magyar piacra, s körülbelül 90 ezer forint alatti végfelhasználói ára lesz. A készüléket az operátorokon keresztül kívánják értékesíteni, de az ezzel kapcsolatos tárgyalások még nem fejeződtek be. Az új készülék várhatóan 30 százalékkal lesz drágább a belépő típusnál, amit két hónapja dobtak piacra, s amiből ez idő alatt ezres nagyságrendben sikerült eladni, négyszer többet annál, mint amennyit terveztek. Az International Data Corporation előrejelzése szerint a tablet piac eladásai négyszeresére fognak nőni a következő években.