Miből van a csokimikulás és a szaloncukor?

A magyar édesipari cégek évente mintegy nyolcezer tonna csokifigurát gyártanak, és ebből ötezer tonnányit decemberben adnak el. A figurák nagy része még mindig tejbevonóból, azaz kakaós masszából készül, és csak 30-35 százalék a valódi csokoládé.
NAPI Online, 2006. december 1. péntek, 08:36
Fotó:

Dömölki Lívia, az Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület élelmiszer-szakértője ezért arra figyelmeztet, hogy ha minőségi terméket szeretnénk vásárolni, az ár mellett érdemes megnézni a termékek címkéjén szereplő összetételt is, hogy miből készül az adott termék. A hungaricumnak számító szaloncukorból évi 6000-6500 tonna fogy, és a hagyományos termékek helyét egyre inkább a zselés termékek foglalták el. Az olcsóbb áruk lassan visszaszorulnak, de a piacokon még mindig találni bizonytalan eredetű és minőségű édességet.
(Népszava, 5. old.; Magyar Hírlap, 10. old.)

HOZZÁSZÓLÁSOK