BUX
38667

Milanóban alapított vállalatot a Waberer's

Olaszországban alapított leányvállalatot a Waberer's International Zrt. Az olasz feladású, illetve ottani célállomásokra irányuló fuvarmegbízások csaknem ötödét adják a nemzetközi közúti fuvarozó társaság mintegy 500 millió eurós éves árbevételének - közölte a vállalat csütörtökön az MTI-vel.

MTI, 2015. március 26. csütörtök, 15:12

Az olasz piac volumene hozzávetőlegesen megegyezik az angol és a francia piac biztosította rakodások számával (átlagosan heti 700-750 komplett rakomány). A fuvarok 26 százaléka olasz termékeket juttat el az Egyesült Királyságba, több mint 20 százalékuk úti célja Németország, 19 százalék megy Franciaországba és csaknem 10 százalék Magyarországra.

Az Olaszországba irányuló fuvarok 22 százalékát Németországból indítják, 21 százalékát Franciaországból, 17 százalékát Magyarországról és 10 százalékát az Egyesült Királyságból.

A szolgáltatások teljesítéséhez a Waberer's kamionok évente 37 millió kilométert tesznek meg az olasz utakon, amiért több mint 5 millió euró úthasználati díjat fizetnek be az ottani költségvetésbe.

A Waberer's International Zrt. Európa harmadik legnagyobb nemzetközi közúti fuvarozó társasága és több mint 3300 kamionszerelvényből álló flottája évente mintegy 2,2 millió fuvarmegbízást teljesít. Leányvállalatokat működtet az Egyesült Királyságban, Franciaországban, Lengyelországban, Németországban, Olaszországban, Romániában és Szlovákiában.