Milliárdokat vett ki a kormány Simicska zsebéből

A tavalyi harmadára esett vissza a Simicska Lajoshoz köthető reklámbirodalom részesedése az állami - amúgy az egy évvel korábbinál kisebb - reklámkiadásokból.
Napi.hu, 2015. szeptember 10. csütörtök, 09:28
Fotó: Napi.hu

Idén az első hét hónapban - a tavalyi év hasonló időszakához képest - egyharmaddal visszaesett az állami hirdetők listaáron számolt reklámköltése - írja a Világgazdaság. Ennek a 36 százalékos csökkenésnek a hátterében feltehetőleg az áll, hogy változott az állami reklámértékesítés stratégiája, és nyár közepéig még nem volt látható jele az időközben felállított Nemzeti Kommunikációs Hivatal (NKH) működésének.

A visszaesés nagy vesztese a kormány volt lieblingje, Simicska István reklámbirodalma lett: ide 77 százalékkal kevesebb állami reklámpénz áramlott az idei év első hét hónapjában. Egy évvel korábban a listaáron számolt 19,9 milliárd forintos állami reklámbüdzséből még 36 százalékot hasítottak ki Simicska médiacégei, az idei 13,8 milliárdos állami büdzséből viszont már csak 12 százalékot.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Zodiakus, 2015.09.10 14:25

Simicska ígért minden hónapra valami új információt.Hát nem hallottam róla semmit.....Talán pisztolygolyót hozott a postás,belegravírozva a neve???Ha még 2018 után is a Fidesz marad,csendben "elvéreztetik".Most sajnáljam????
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

rohadtnarancs, 2015.09.10 12:45

Ez akár jó hírnek is tekinthető, kevesebb jut vissza a Fideszhez.
Rossz is mert a helyére új cégek léptek.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html