A nyílt tender eredményét az ajánlatkérő Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság (KEF) közölte az uniós közbeszerzési közlönyben.

Az első rész a legalább 22 kW teljesítményű AC (váltóáramú) töltőket tartalmazza, 750 millió forint keretösszegben. Ezeket a Selectrade Digital Kereskedelmi és Szolgáltató Kft., a Prolan Irányítástechnikai Zrt., a Siemens termelő, szolgáltató és kereskedelmi Zrt., a T-Systems Magyarország Zrt., a 4iG Nyrt. és az Elektro Profi Vállalkozási Kft. szállíthatja.

A második rész a legalább 22 kW teljesítményű DC (egyenáramú) töltőket jelenti, szintén 750 millió forintos kerettel. Ennek a gyertese az Elektromotive Hungaria Kft., a T-Systems Magyarország Zrt., a 4iG Nyrt. és a Selectrade Digital Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. lett.

A harmadik részben a legalább 50 kW és legfeljebb 74 kW teljesítményű DC töltők szerepeltek, 2 milliárd forintos kerettel. Itt az Elektromotive Hungaria Kft., a Siemens termelő, szolgáltató és kereskedelmi Zrt., a T-Systems Magyarország Zrt. és a 4iG Nyrt. lett a nyertes.

A negyedik rész tartalmazza a legalább 75 kW teljesítményű DC töltőket, 1 milliárd forintos keretösszegben. Itt a T-Systems Magyarország Zrt., a 4iG Nyrt.. az Elektromotive Hungaria Kft. és a Selectrade Digital Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. nyert.

A KEF április 30-án kötött szerződést a nyertesekkel.