Milliárdos beruházással tojástartógyár épül Nagyrédén

Tojástartógyárat épít a Jász-Plasztik Kft. Nagyrédén 1,9 milliárd forintos beruházással, amelynek alapkövét csütörtökön helyezték el.
MTI-Eco, 2013. május 30. csütörtök, 19:29

A gyár már az ősz elején megkezdi a termelést, kezdetben 30, hosszabb távon pedig 100 új munkahelyet teremt.

Az ünnepségen Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter hangsúlyozta, az újabb és újabb beruházások azt jelzik, hogy a magyar gazdaság a 2010-ben kijelölt kormányzati célok mentén fejlődik. Emlékeztetett: az elmúlt években sikerült csökkenteni Magyarország adósságszintjét, és ha szerény mértékben is, de bővült a foglalkoztatás, továbbá külső segítség nélkül, kilenc év után kikerült az ország a túlzottdeficit-eljárás alól.

A Jász-Plasztik Kft. beruházása és a hozzá hasonló teljesítmények viszik előre az országot, ezért példaként szolgálhatnak mások számára is - mutatott rá Varga Mihály.

Balázs József, a település polgármestere, egyben a térség országgyűlési képviselője (Fidesz) felidézte, hogy 2008-ban a községben jelentős cégeket temetett maga alá a válság. Az elmúlt időszakban viszont egyre inkább a könnyűipar adja a helyi munkahelyek többségét a mezőgazdaság helyett - emelte ki.

Ifj. Kasza Lajos, a belföldi magánszemélyek által birtokolt társaság ügyvezetője elmondta, hogy a cég nagyrédei telephelyén felépülő 9800 négyzetméteres üzemcsarnokban petpalackok újrahasznosításával tojástartókat fognak készíteni, 100 százalékig exportra. A cég telephelyén egyelőre 170 embert dolgozik; a fejlesztés nyomán a létszám néhány év alatt 100 munkavállalóval bővül.

A jászberényi központú cégcsoport egyebek többi között hőszigetelő elemeket, akkumulátorokat, festékeket, szigetelőanyagokat, háztartási tisztítószereket és fröccsöntött termékeket állít elő, logisztikai és autóértékesítő szolgáltatást is nyújt. Összesen mintegy ötezer embert foglalkoztat Magyarország mellett Romániában és Szlovákiában. Az anyavállalat 2400 embernek ad munkát Magyarországon.

A cég az elmúlt évben 6 ezer tonna alapanyagot dolgozott fel, árbevétele meghaladta a 60 milliárd forintot - mondta az ügyvezető.

HOZZÁSZÓLÁSOK