Milliárdos fejlesztés a Rail Cargónál

Ma írják alá Debrecenben a Rail Cargo Hungaria Zrt. (RCH) és a Xanga Investment & Development Group vezetői azt a stratégiai együttműködési megállapodást, amely megalapozza a Debreceni Nemzetközi Repülőtéren létesülő trimodális logisztikai központ sikeres működését.
Diószegi József, NAPI, 2013. május 27. hétfő, 10:52

Az eseményen átadják rendeltetésének a repülőtérre vezető felújított iparvágányt is, amely összeköti a logisztikai központot az európai kelet−nyugati vasúti teherforgalommal. Az 50 ezer négyzetméteresre tervezett logisztikai központ a kapcsolódó infrastruktúrával és kiszolgáló eszközökkel várhatóan 15 milliárd forintból készülhet el 2015 végére. Mindebből az idén és jövőre 27 ezer négyzetméternyi csarnokegyüttes, a hozzá kapcsolódó infrastruktúra, valamint a meglévő vasúti pálya felújítása, a térburkolatok kialakítása készül el, 6-7 milliárd forint értékben. Mindehhez összesen mintegy 2 milliárd forint támogatást nyertek el az Új Széchenyi Terv GOP és ÉAOP programjaiból, a többi saját erő és bankhitel. A vasúti pályafelújítás − amely magában foglal kétezer négyzetméter átrakóterület kialakítását, hétezer négyzetméter térburkolatot, továbbá egy nyolcezer és egy négyezer négyzetméteres csarnokot − költségvetése 2,7 milliárd forint, amihez 1,35 milliárd forint támogatás érkezett.

Az RCH-val kapcsolatos további hír, hogy a Rail Cargo Austria-csoport új ernyőmárka alatt, Rail Cargo Groupként jelenik meg ügyfelei és partnerei előtt. Európa egyik legjelentősebb vasúti árufuvarozó társasága − amelynek a Rail Cargo Hungaria Zrt. is tagja − a még hatékonyabb piaci fellépést célozva egyesíti a vállalatcsoport cégeit. A Rail Cargo Austria ambiciózus délkelet-európai üzleti céljai érdekében minőségi hálózatot épít ki. Ennek keretében a belső erőforrások optimális felhasználása érdekében új, az ügyfelekre és a piacra szabott szervezeti felépítés jött létre. A Rail Cargo Group erre építve válaszol a következő évek gazdasági kihívásaira. Az új márka a cégcsoportban meglévő erők és képességek egyesítését támogatja. A Rail Cargo Austria AG leányvállalatai ezentúl − a spedíciót kivéve − Rail Cargóként lépnek fel, a megfelelő magyarázó névkiegészítéssel. A cég Ausztriában továbbra is Rail Cargo Austria, Magyarországon pedig Rail Cargo Hungaria néven jelenik meg ügyfelei előtt. A termékpiacon − azaz a vontatási és üzemeltetési szolgáltatásoknál − az egyes feladatkörök optimális összefogása valósul meg a leányvállalatokkal, a Rail Cargo Carrierrel, a Rail Cargo Wagonnal és a Rail Cargo Italiával.


HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Blama, 2013.05.27 11:40

@szkitaati: A xanga rgyik tulajdonosa ofsore.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

szkitaati, 2013.05.27 11:02

Épül az ország ...,ha nem lopják el a pénzt offshorba ,nem?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html