Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.
A fejlesztéshez a társaság, amely a németországi Cleve-ben található MSK Covertech Group tagja, pályázat alapján 465 millió forint európai uniós és magyar nemzeti támogatást kapott az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében - mondta Kiss Mónika a Bt. képviseletében.

Az évi mintegy hatmilliárd forint árbevételű, csomagológépeket gyártó, termékeinek 98 százalékát exportáló nyírségi üzemben november végéig két új üzemcsarnokot építenek, eszközbeszerzéssel korszerűsítik a technológiai folyamatokat, átalakítják a belső logisztikai hálózatot, valamint integrált irányítási és minőségbiztosítási rendszert vezetnek be.

Az egyik, 1.500 négyzetméter alapterületű üzemcsarnok az úgynevezett felületkezelő tevékenység korszerűsítéséhez épül.

A másik, 2.500 négyzetméter alapterületű szerelőcsarnok a nagyméretű csomagoló berendezések elkészítéséhez teremti meg a feltételt és hozzájárul a kereskedelmi raktárkapacitás növeléséhez is.

A nyírbátori MSK gépgyár 2009-ben - a tavalyi gazdálkodási adatok összesítése még tart - nettó 5,8 milliárd forint árbevételt ért el. Exportra 5,7 milliárd forint értékű terméket szállított. A több, mint 200 dolgozót foglalkoztató szabolcsi üzem adózás előtti nyeresége meghaladta az 1,2 milliárd forintot. A várakozások szerint ezeket a mutatókat 2010-ben is elérték, illetve 10 százalék körüli arányban túl is teljesítették.