Milliárdos nagyberuházás Salgótarjánban

Egymilliárd forintos beruházással bővíti kapacitásai a Mikropakk Kft - írja az MTI-Eco.
NAPI, 2009. augusztus 12. szerda, 16:57
Fotó:

Közel egymilliárd forintos beruházásban épít új üzemet a salgótarjáni ipari parkban a budapesti székhelyű Mikropakk Műanyag- és Fémfeldolgozó Kft. - írja az MTI-Eco.

A 3300 négyzetméter alapterületű, kapacitásbővítésre szánt új üzem az év végére készül el, a termelés indítását 2010 első negyedévében tervezik, kezdetben 25 emberrel - mondta el Fazekas Gábor ügyvezető. A beruházás összköltsége megközelíti majd az egymilliárd forintot, ehhez a kft. 253 millió forintot nyert el a Gazdaságfejlesztési Operatív Program 2008 keretében.

Bizonyos termékcsoportok gyártásának nagy része kerül majd Salgótarjánba, a kutatásfejlesztés, és így a magasabb hozzáadott értékű termékek előállítása a cég fővárosi központjában marad.

A 100 százalékban magyar tulajdonú Mikropakk Kft. fröccsöntött műanyag termékeket állít elő, a termelés több mint 40 százaléka exportra kerül, elsősorban a csomagolóipari, elektronikai, autó- és építőipari ágazatokba. Évente 4-500 millió darab különféle alkatrészt állítanak elő. Jelenlegi munkavállalói létszáma 110 fő fölötti, a cég tavalyi árbevétele megközelítette a 3 milliárd forintot.

HOZZÁSZÓLÁSOK