Milliárdos osztalékot fizetett a Közgép

Az Index információi szerint február 18-án tartott közgyűlést a Közgép Építő- és Fémszerkezetgyártó Zrt., ahol az igazgatóság tájékoztatta a részvényeseket a 2014-es év üzleti eredményeiről.
Index.hu, 2015. április 10. péntek, 08:58
Fotó: Napi.hu

A közgyűlésen Szigeti Ferenc igazgatósági tag által prezentált jelentésből az derült ki, hogy a Közgép tavalyi árbevétele 112,9 milliárd forint volt. A cég ezzel jelentősen javított a 2013-as eredményén, akkor ugyanis csak szűk 72 milliárdos volt a forgalma - írja az Index.

A részvényesek egyhangúlag 12:0 arányban elfogadták a beszámolót, és döntöttek arról is, hogy mi legyen az adózott eredmény sorsa. Eszerint a 14,1 milliárdos adózás előtti eredményből 11 milliárd forintot kell kifizetni osztalékként a tulajdonosoknak. Meghatározták azt is, hogy a 71 milliárd legyen a mérlegfőösszeg, és 2 milliárd a mérleg szerinti eredmény.

Úgy tudjuk, hogy a cég hatalmas összegű osztalékot időközben ki is fizette a tulajdonosoknak, köztük természetesen Simicska Lajosnak.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

cila001, 2015.04.10 15:13

Már nem kell fizetni a fideSS-kdnp maffia párt bandának,így simicska eltüntette a lóvét!!
Rogyadozik G.orbán és bandája!!!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html