Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Simicska Lajos építőipari vállalata, a Közgép Zrt. nem fizetett osztalékot a 2017-es üzleti év után. A cég nettó árbevétele az előző évi negyedére, 4,8 milliárd forintra esett, és 678 millió nyereséget mutatott ki - írta cikkében a 24.hu. Az eredményt az eredménytartalékba helyezték. (A "csúcson" még több mint évi 100 milliárd forint bevételt produkált az útépítő.) A valaha 700 fős cég dolgozói létszáma 80-ra apadt.

Veszteséghegyeket mutatnak Simicska médiacégei, de még mindig ki tudott venni belőlük - a nagyobb cégek mérlegei alapján - 1,275 milliárd forintot - összesítette az adatokat a portál.

A legtöbb osztalékot, 550 millió forintot a Hung-Ister Zrt. termelte, köszönhetően egy állami megrendelőnek, a Szerencsejáték Zrt.-nek. A lottósorsolás tévés műsorát készítő cég 2017-ben 2,39 milliárd forint bevételt kasszírozott, az eredménye 551 millió forint lett.

A Publimont Hirdetésszervező Kft. 300 millió osztalékot fizetett tulajdonosainak. Bár a békeévekben 8 milliárd forintos forgalmú cég bevétele tavaly a 4 milliárdot se érte el, de még mindig több mint 400 millió nyereséget könyvelt el - írta a 24.hu.

Az Euro Publicity Kft.-ből a 71 milliós nyereséget az eredménytartalékból egészítették ki, így 275 millió forint osztalékot fizethetnek ki. A Mahir Cityposter Kft.-nél ugyancsak az eredménytartalékhoz nyúltak, 150 milliót vettek ki a plakátháborúban megtépázott cégből. A társaság 749 millió forint bevételt könyvelt el, az előző évben ennél kisebbet, 682 milliót. Az adózott eredmény ugyanakkor a felére esett, 157 millióról 88 millió forintra. (Itt a döntés: új rádió indul Magyarországon - ezt a cikket olvasta már?)

Komoly veszteséget szenvedtek el Simicska médiacégei, a Hír Tv egymaga 1,4 milliárd forint mínuszt mutatott ki, a rögtön a parlamenti választás után megszüntetett Magyar Nemzetet kiadó Nemzet Lap- és Könyvkiadó Kft. pedig 919 millió forint veszteséget könyvelt el tavaly. További részletek a cégek tavalyi teljesítményéről a 24.hu-n olvashatók.

Simicska Lajos a Napi.hu kiadásában megjelenő A 100 leggazdagabb 2018-as listáján a 13. helyen állt, mintegy 77 milliárd forintra becsült vagyonnal.