BUX
38765

Milliárdos új tendert nyert a Duna Aszfalt

A Közgép Zrt.-t megelőzve az "új Közgép", azaz a Duna Aszfalt Kft. nyert meg egy nettó 3,3 milliárd forint értékű útépítési tendert - értesült az mfor.hu.

Napi.hu, 2015. február 13. péntek, 16:41

Az uniós közbeszerzési értesítő szerint a Duna Aszfalt Kft. és a KE-VÍZ 21 Kft. közösen nyerte el azt a 3,3 milliárd forintos közbeszerzést, amit a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. a 338-as számú főút Nyíregyháza nyugati elkerülő szakaszának kivitelezési munkáinak és a kiegészítő tervezési feladatainak elvégzésére írt ki.

A közbeszerzésen három ajánlat érkezett. A nyertesek mellett a Strabag Általános Építő Kft. és a Közgép Zrt. is pályázott, de a tiszakécskei Duna Aszfalt lett a győztes, amely amúgy sincs híján az állami, uniós forrásból finanszírozott építőipari megrendeléseknek.

A napokban adott ki közlemény a Körösaszfalt Zrt., hogy mint a Duna Aszfalt csoport tagja megvásárolta a Magyar Építő Zrt. minősített többségi részét, az árat nem közölték. A Napi.hu információi szerint a Körösaszfalt vezérigazgatója a bicskei Pálffy Balázs, aki a felcsúti polgármester és milliárdos nagyvállalkozó Mészáros Lőrinc lányának vőlegénye.